Pæreskudesejllads

- der skal frugt til Nyhavn

Hvert år i september sejler Mæfikken til Nyhavn med frisk frugt fra Fejø. I en uge sælges der livligt frugt til turister og faste kunder.


Overskuddet fra salget i Nyhavn går til Fejøs mange foreninger og frivillige organisationer. Derfor er det også frivillige kræfter fra Fejø der tager med ind og sælger frugten i Nyhavn. Pæreskudesalget er dermed et godt eksempel på, hvordan fejbattingerne arbejder sammen om dels at markedsføre Fejøs gode landbrugsprodukter, men også som et rigtig dejligt sted at bo, gå i skole og spille badminton.


Traditionen med at sejle frisk frugt til København startede omkring 1930′erne, hvor købmand Johannes Jørgensen fra Vesterby, Fejø, opkøbte frugt på øen og sejlede det til København. Først i lejet fartøj siden fik han sit eget skib Mjølner. Men med 2. verdenskrigs udbrud stoppede transporten, da al sejlads grundet minefare og restriktioner blev besværliggjort.


I 1992 genoptog Fejø Erhvervsråd og Fejøs frugtavlere sejladsen, og siden da har det hvert år været muligt at få gratis smagsprøver og købe blommer, pærer, og æbler ved kajen i Nyhavn.

Links